Uppklädda svin

I luften klingar musik ifrån stadens gamla horkvarter, precis som vanligt. I gathörnet tigger fortfarande Ben; stadens gatubarn nummer ett. Men idag sorlar molnen om en annorlunda dag. En förändringens dag. Lucifer ifrån generalförsamlingen har anlänt. Idag skall det ske. Övergivna hus skall rämnas. Bort med slöddret, bort med skiten. Gentüza skriker människor i uniform. Dom ställer sig på barn och kvinnors fötter och ben. Dom stampar. Knaket över hur benen i  deras kroppar bryts isär hörs ljudligt och kraftfullt. Blod rinner ner i rännstenen. Det blir tyst. Molnen tätar ihop sig och gör ett ställningstagande. De gör sig mörka, våta och sorgsna.

Man är nöjd med sitt arbete. Arbetet har utförts snabbt och effektivt. Djupt rotat inne i deras förkolnade hjärtan känner de ändock på sig att de har gjort fel. Ändock kommer de fortsätta leva sitt liv i ovetskap om vad de gjort. De kommer att leva lyckligt. De kommer skaffa familj, barn och hund. Alla kommer de leva likadant och samtidigt ihärdigt höja varandra till skyarna över sitt arbete och sina liv.

Platsen som de för så längesedan härjat på är tyst, sorgsen och öde. Bara molnen minns vad de har gjort. Moln glömmer aldrig och kommer alltid att minnas med klarhet.

Belgien

  • Rest med en kär vän.
  • Ätit god mat.
  • Druckit god öl.
  • Levt hos en trevlig belgisk familj.
  • Lärt mig mycket franska.
  • Haft fint väder på runt 30 grader.
  • Besökt 4 belgiska städer och en fransk stad.
  • Njutit av vacker konst.
  • Upplevt en ny kultur.

    Har haft det helt jävla underbart helt enkelt.




Alfred Hitchcock

Skräckfantast? - Då borde du  inte sylta in dig själv på endast samtida rullar.

Mellan 40 till 70-talet finns det bra producerade skräckrullar. Alfred Hitchcock även kallad "the master of suspense" har gjort utomordentligt bra skräckfilm.  "Repet", "Fönstret mot gården", "Marnie", "Fåglarna" och "Psycho" är några utav de mästerverk som mannen gjort. Den sistnämnda är särskilt värd att ta en närmare titt på. 
Bli inte avskräckt över att hans filmer är gamla. Gamla filmer är inte per automatik mindre bra, inte per automatik mindre läskiga än samtida filmer som en del tycks tro. 
"Psycho", Hitchcocks mest berömda verk, är den bästa skräckfilmen jag någonsin sett och är en av de främsta filmer generellt sätt som jag överhuvudtaget har sett. Spänningen i filmen är tät rakt igenom med en twist i slutet som är svårslagen. Att filmen är producerad i svartvitt bidrar till ett vackert stilistisk framställningssätt som gör filmen mysteriös och speciell.


Nostalgi

Jag tycker inte om att reflektera över mitt förflutna. Vanligtvis brukar jag endast tänka tillbaka inom ett tidspann på 2-3 år. Anledningen till detta är att för att det är för påfrestande mentalt att göra en längre tidsresa tillbaka.
Gör jag detta blir jag förargad över så mycket utav mitt liv som fallit offer för glömskan. Tuffa minnen har trängts bort. Troligtvis för att de har varit just det; tuffa. Andra minnen har bara försvunnit eftersom att de tydligen inte varit tillräckligt värdefulla för min hjärna att komma ihåg. Svaga minnen överlappar man ofta med egna logiska slutsatser för att få dom att gå ihop och det blir då svårt att skilja det reella ifrån det fiktiva.  
När jag inser allt detta känner mig sentimental och uppgiven.

Dokumentaion har därför blivit en viktig del av mitt liv. Minnen kan bevaras med materiella tillvägagångssätt. Det är en av huvudanledningarna till att jag skapade denna bloggen.


Han.

Han kan vara vem som helst.

Han kan vara var som helst.

Han kan bli funnen i snabbköpets korridorer av livsmedel.

Han kan bli funnen vid fikabordet.

Han kan förändra din värld.

Han kan förändra ditt liv.

Han kan vara din älskade.

Han kan vara din ögonsten.


Markus Krunegård - Jag är en vampyr

Diskbänkslyrik som för mig beskriver hur det är att vara ung.

För mig handlar låten om att vara kåt, full, lycklig, ensam och skamsen, olyckligt kär och lycksalig för det lilla. 

Ungdomens år - En tid av känslor.


Språk.

Jag är en språknörd. Jag älskar ord. En särkild förkärlek har jag för okonventionella ord som embarkera,
ambivalent och ändock. Bland de romanska språken fascineras jag av likheterna i språken. Senast igår fick jag en underbar aha-känsla när jag insåg att franskans d´accord är samma ord som spanskans de acuerdo. För ungefär en vecka sedan upptäckte jag att ordet renovera måste betyda åter (re) på nytt (novera).
Detta leder till att en del kallar mig vansinnig. Må så vara.
Jag vet vad jag vill tillägna mitt liv till.

Guilty pleasure

Älskar du i hemlighet att titta på disneyfilmer?

Älskar du egentligen schlager istället för hårdrock som är det du säger till polarna?

Dyrkar du Mc Donalds mat men säger att du föredrar sushi?

Njut av dessa saker som glädjer och behagar dig. Stå för det. Känn ingen skuld.

Livet blir enklare då.


Promiskuitet

Promiskuitet är fortfarande starkt värdeladdat i dagens samhälle, inte minst för tjejers/kvinnors sexuella samliv. 
Därför älskar jag min kompis Stina* som är en uppfriskande brytningspunkt i allt detta.
Stina har sex. Mycket sex. Hon hymlar inte med det heller, hon står för det. Och hon gör det på ett schysst sätt. När hon väl är ute efter just bara sex så är hon rak och öppen med det. Är hon i ett förhållande är hon trogen. Men djupt rotat i folk så finns det någonting med denna livsstil som anses vara syndigt, särskilt för kvinnor. Inte sällan kallas Stina för hora, inte sällan kallas Stina för slampa.
Jag är djupt stolt över Stina. Hon står för den hon är och ger ett stort "fuck you" till alla de som inte accepterar henne som hon är.
Stina, knulla på bara.

*Stina heter något annat i verkligheten.


Ibland saknar jag livet då godis bara var gott.

Ibland saknar jag livet då vi levde i de ovetandes vackra värld.

Ibland saknar jag livet då varje dag var en sommardag.

Ibland saknar jag livet då det enda vi hade var varandra.

Ibland saknar jag livet då himlen var oskyldigt blå.

Bibelcitat om homosexualitet

Första korinthierbrevet 6:9-11
"Har ni glömt att ingen orättfärdig skall få ärva Guds rike? Låt inte bedra er. Inga otuktiga eller avgudadyrkare eller horkarlar eller män som ligger med andra män, inga som är tjuvaktiga eller själviska, inga drinkare, ovettiga och utsugare - ingen sådan får ärva Guds rike. Så har somliga av er levt, men ni har låtit er tvätta er rena, ni har helgats och gjorts rättfärdiga genom herren Jesu Kristi namn och genom vår Guds ande"  

Romarbrevet 1:19-32
"Det man kan veta om Gud kan de ju sjäva se; Gud har gjort det uppenbart för dem. Ty alltsedan världens skapelse har hans osynliga egenskaper, hans eviga makt och gudomlighet, kunnat uppfattas i hans verk och varit synliga. Därför finns det inget försvar för dem; de har haft kunskap om Gud men inte ärat honom som Gud eller tackat honom. Deras tankemöda ledde dem ingenstans och deras oförståndiga hjärtan förmörkades. De ville gälla för visa men blev till dårar. De bytte ut den oförgänglige Gudens härlighet mot bilder av förgängliga människor, av fåglar, fyrfotadjur och kräldjur. 
Därför lät gud dem följa sina begär och utlämnade dem åt orenhet, så att de förnedrade sina kroppar med varandra. De bytte ut Guds sanning mot lögnen; de dyrkade och tjänade det skapde i stället för skaparen, som är välsignad i evighet, amen. Därför utlämnade Gud dem åt förnedrande lidelser. Kvinnorna bytte ut det naturliga umgänget mot ett onaturligt, likaså övergav männen det naturliga umgänget med kvinnorna och upptändes av begär till varandra, så att män bedrev otukt med män. Därmed drod de själva på sig det rätta straffet för sin villfarelse. Eftersom de föraktade kunskapen om gud lät han dem hemfalla åt föraktliga tankesätt så att de gjorde det som inte får göras, uppfyllda av all slags orättfärdighet, elakhet, själviskhet och ondska, fulla av avund, blodtörst, stridslystnad, svek och illvilja. De skvallrar och baktalar. De föraktar Gud. De är fräcka, övermodiga och skytsamma, uppfinningsrika i det onda, uppstudsiga mot sina föräldrar, tanklösa, trolösa, kärlekslösa, hjärtlösa. De vet vad Gud har bestämt: att alla som lever så förtjänar döden. Ändå är det just så de lever, ja än värre, de tycker det är bra när andra gör det.  


Portabla prylar

Jag har en fallelse för portabla prylar. Mp3, Nintendo DS, små shampooflaskor och minihandduk är mina vänner. Anledningen till att jag fastnat för små enkla-att-ta-med-sig-prylar går ihop med mitt reseintresse. 10-kilosgränsen för medtaget bagage gör att diverse prylar i miniformat är att föredra. Detta vurm klingar även bra med en framtida dröm om ett liv "on the go".

Christian Walz - Like suicide

Ibland när jag hör den hör låten så är det som att jag får en underbar känsla av eufori. Låten åminner mig om en kär och vacker person.

http://www.youtube.com/watch?v=yC9ASjizXxs

Facebook

Facebook, facebook det sociala medium som bara växer sig större och större.
I samband med att facebook expanderar har det skapats en debatt kring vilka de andra sidorna utav myntet är.
Dom ska jag inte prata om nu. Nej, detta blogginlägg är en liten kärleksförklaring till den vackra fördelen som facebook givit mig.

Utan facebook hade jag aldrig haft fortsatt kontakt med alla underbara människor jag träffat. Folk som lever spridda över hela världen kan jag med hjälp av facebook dagligen kommunicera med på ett enkelt sätt. På samma sätt håller jag mig à jour med folk här hemma som jag inte träffar varje dag. Att sända iväg ett "Hej, hur mår du?" till en gammal vän har aldrig varit så enkelt som med facebook.

Tack.

Bögerierna

Ibland så känns det som att jag fanimej får sluta upp med bögerierna, sluta upp med att vara för mycket bög.
Så känns det när jag gör någonting associerat med homosexualitet som jag inte behövt göra. Ett exempel på det är projektarbetet. Där kunde jag ju ha skrivit om vad som helst. Men jag valde att skriva om just homorörelsen. Vid sådana tillfällen finns där en röst som säger; skärp dig. Varför ska du ådra dig uppmärksamhet i onödan? Den beryktade jantelagsmentaliteten slår in. Samtidigt kan jag inte förneka att jag verkligen tycker om den provokation som det ibland ger att extra påpeka att man är bög. På så sätt kan man ju få folk att fatta att inte varenda människa de träffar kommer köpa villa, hund och skaffa piga.
Den påminnelsen behövs i ett samhälle som än är heteronormativt.

Projektarbetet

Detta beryktade projekt som alla tredjeklassare i generationer (kanske inte riktigt) tvingats göra. De första månaderna präglades av ångest. Ibland verklig ångest. Att ha ett stort projekt vilande över sig när man har en massa annat skolarbete är inte kul. Jag är dessutom världsmästare på att skjuta upp skolarbete till dagen innan. Att skjuta upp projektarbetet till dagen innan var ju inte direkt att tänka på. Loggbok skulle ju dessutom föras under hela perioden.
Slut på tjatet. Jag fixade det och det är en stor befrielse. De senaste veckorna arbetade jag från 23.00-02.00. Nu uppstår det varje kväll ett vakuum vid elvaslaget. En märklig "vakuumkänsla" som inbringar vemodighet men samtidigt en befriande känsla.

Mitt arbete handlade om RFSL:s (som är Sveriges ledande aktör inom homorörelsen) verksamhet från att de startade upp sin verksamhet 1950 fram till milleniumskiftet. På redovisningsdagen hade jag gjort en utställning som jag valde att ge den smått kontroversiella titeln "En utställning om de homofila i Sverige". Kort och nyckfullt. Jag spenderade 5-6 timmar till att utarbeta utställningen som var uppbyggd på ett kronologiskt sett från 46 då homosexualitet avkriminaliserades fram till 10-talet.

Det går inte att förneka att utställningen var en aning provokativ. Heta diskussioner utbyttes kring utställningen inte minst ibland skolans lärare. Bra. Då känns det som att jag lyckats med min uppgift. Arbetet redovisade jag förutom med utställningen även i smågrupper. Nämnvärt: I en av grupperna så var det en kille som lite trumpet och en gnutta nedsättande frågade varför jag valt att skriva om homorörelsen. Mitt svar; "Jag har alltid varit intresserad av minoriter och deras villkor. Jag funderade först att skriva om kvinnorörelsen. Men jag kom fram till att det vore enklare att skriva om homorörelsen då det är enklare att relatera till eftersom att jag är bög"
Förvånade miner. Älskar lite provokation.

Te


Ingen som verkligen känner mig skulle bli förvånad över att jag skriver ett inlägg om te.
Te är livets dryck för mig. Gott. Avslappnande. Mysigt.
Hur mycket te jag dricker per dag varierar väldigt mycket. Men en lagom mängd på en dag för mig är att dricka 3-4 koppar i skolan och sedan ungefär det samma på eftermiddagen/kvällen. Det känns som den optimala tedagen.

Längtar tills nästa gång jag ska åka till London (i maj) och köpa nya, billiga tesorter med god kvalitet.

Courant de conscience

Je vais diplômes. Il me tarde. La Norvège. Norvège, mon chéri(!) Lina, Eric, moi, Linnea et Jim, ensemble. Caravane, nous allons vivre dans une caravane! C'est un peu bizarre quand je pense… ca marche! Depuis… depuis? Je ne sais pas. Je ne suis pas sûr. Voyage comme une maniaque? S´installer à Madrid? Je veux apprendre l´espagnol… Ou à Londres? Il y a tellement de possibilités… Mais c´est un problem de luxe. Je vais au Belgique. Bastien. Mais d´abord, aujourd´hui. C´est un jour maintenant, en ce moment. Carpe diem. Il existe? Je ne sais pas, je ne sais pas. Savez-vous?


Norgelistan

  • Titta mycket på film
  • Blogga
  • Videodagbok
  • Postcrossing
  • Plugga spanska
  • Köp: videokamera, kamera, Nintendo 3ds, spel
  • Utflykter i närområdet!
  • Handla på Gekås

Jag kan ju i alla fall stolt säga att jag kan bocka av en utav de där punkterna redan nu...

RSS 2.0