Budskap

De blir bara fler och fler nu. - antifeministerna, homofoberna, transfoberna och rasisterna. De vinner mark och i min närhet och på olika medier på nätet så utropar de stolt sina vidriga åsikter. Det är dags att du och jag som står för öppenhet, kärlek, solidaritet och medmänsklighet tar kampen mot dessa kalla vindar som blåser så otroligt hårt.
Ta debatten! Det är jobbigt, det är frustrerande, men det måste göras. 
 
Vi ger oss aldrig. Låt kunskap, kärlek och medmänsklighet segra över intolerans, hat och rädsla.
 
 
 
 

Polenresan - del 2 - El viaje de Polonia Parte número 2

Hola a todos! Publico unas fotos más de mi viaje a Polonia. No sé si tengo lectores españoles o no, pero de todas maneras; lo siento por no haber escrito en español recientemente. No sé si es algo mental, que las palabras no me salen con la misma facilidad como antes o si es algo mental (probablemente es algo mental). Mi viaje ha sido un placer y he disfrutado muchísimo. Polonia es un país que es súperbarato. Una noche en un hostal me costó más o menos 6 euros y una cena valió entre 1.5-3.5 euros. Uno (mi kiwi de Nueva Zelanda) ha servido como mi compañía durante todo mi viaje. Es un amigo de verdad. <3 En poco tiempo voy a ir a Tromsö en Noruega. Míralo por google, está muy, muy al norte! Allí voy a trabajar en un almacén con un toro (carretilla elevadora). Os prometo que seguiré escribiendo en castellano. Lo necesito, por varias razones distintas. Petonets y un abrazo!
 
Tjena alla! Nu kommer bilderna ifrån andra delen utav min resa till Polen. Varsågoda och njut!
Uno har satt sig till rätta. - Uno se siente bien
Utsökt mat! Ost, gräddfil, potatis, kött och annat mums! - Esta comida consiste en queso, patatas, carne y otras cosas
Gdansk
 
Min bror Erik hade besökt Gdansk några veckor tidigare än då jag var där. Han hade berättat för mig om dne utsökta kebaben som serverades i denna stad. Jag följde hans råd och mycket riktigt så var kebaben utsökt! Kebaben i Berlin och Gdansk har hittills varit bäst i de städer jag varit i och ätit kebab. 
 
Mi hermano Eric había recomendado el kebab delicioso de Gdansk. Y la verdad es que tuvo razón! Hasta este punto, el kebab de Gdansk y el kebab de Berlin han sido los mejores. 
ag träffade den här pojken som kommer  ifrån England. Han var ytterst trevlig och vi hängde mycket under min tid i Gdansk. Bland annat åkte vi till Westerplatte tillsammans som är den plats där andra världskriget startade. 
 
Conocí a este tío que es de Inglaterra. Era un tío muy amable y pasamos mucho tiempo juntos. Fuimos juntos, por ejemplo a Westerplatte que es el sitio en el que estalló la segunda guerra mundial en 1939.
En ruin ifrån Westerplatte - Ruinas del comienzo de la guerra en Westerplatte
"Hej, hej! Hihihihi!"
Spännande arkitektur i Sopot. - Arquitectura interesante en Sopot
God mat på en mjölkbar. Buena comida en un bar de leche
Sopot är en ort som ligger en liten bit ifrån Gdansk där polska semesterfirare hopar sig på sommaren och diskoteken fylls med festglada ungdomar. Wiki säger mig att piren är den längsta träpiren i Europa. 
Sopot es un sitio que está cerca de Gdansk. Los polacos van a este lugar para ir de fiesta y disfrutar de sus vacaciones. 
Uno slappnar av på "killens" (minns inte hans namn!) huva. Uno descansa.
Malbork - ett fett stor borg i norra Polen. Tydligen den största byggnaden i tegel i Europa. Stor betyder dock inte intressant, i detta fallet kan jag dessvärre bara säga att denna borg var stor - inte intressant. 
 
Jag och Uno var glada. 
Uno utanför Malbork
Kulturpalatset i Warszawa.
Visa ord möttes jag av i Warszawa. - Palabras sabias en Varsovia
 
Copernicus är poppis i sitt hemland. Man är stolt.  Copernicus es popular entre la gente en su país natal.
 
Demonstration för Ukraina - Una manifestación para Ucraina.
Gamla stan i Warszawa. - El casco antiguo en Varsovia.
Svenska kungen Sigismund lät uppföra detta slott.
Sjöjungfru
Marknadsplatsen
Pirogy på en mjölkbar. Socker och gräddfil med pirogy = usch och blä!
Un bar de leche
Mjölkbarerna upprättades under kommunisttiden. Är du mer intresserad av mjölkbarernas historia? - Gör en googlesökning. 
Världens mest underbara veggoburgarrestaurang finns på Hoza gata i centrala Warszawa! Rekomenderas starkt!
 
Uno de los mejores sitios para hamburguesas veganas que he visitado. El restaurante está situado en la calle Hoza.
 

Valresultat i Våxtorp

Så här såg valresultatet för EU-valet ut i min hemby Våxtorp.
Jag är inte stolt över att komma ifrån Våxtorp när nästan var fjärde person valt att rösta på ett rasistiskt, antifeministiskt och homofobiskt parti. Det ska bli skönt att lämna denna trångsynta plats snart!

Polenresan - del 1

För nästan en vecka sedan kom jag hem ifrån Polen. Polen som är ett land som jag verkligen rekomenderar fler att upptäcka. Det är ett billigt att resa med både flyg och båt till Polen. Det är billigt att bo, äta, handla och gå på museum i Polen. Och ja, för dig som åker utomlands för att supa ner dig, så är även det billigt.
Jag betalade runt 200 kr för en flygbiljett - tur och retur. Jag betalade runt 50 kr natten för vandrarhem med hyfsad standard. Jag betalade mellan 15-40 kr måltiden generellt sätt. 
I Polen finns där otaligt vackra städer att besöka och historiskt intressanta platser. Häng med! - Jag har varit på några utav dem. 
Jag flög denna gång med flygbolag som hetter wizzair. Wizzair införde ganska nyligen en kostnad för stort handbagage, så därför beslutade jag mig för att endast ta mig ryggsäcken och såg det som en utmaning att försöka packa smart och lätt. Uno följde så klart med på resan också.
Detta hade jag läst om i det stora nyhetsflödet jag går igenom varje dag - En utstälnning som de har på Malmö flygplats utav "vanligt folks" bästa foton ifrån instragram. Fantastiska foton var det. Väldigt fin idé. 
 
Bara runt en timme tog det med flyget innan jag var framma i hansastaden Gdansk.
Bärnsten är omåttligt populärt i Polen.
 "Hej, hej!"
 
 
 Gdansk - en vacker stad
 
 
 
 
 Mycket information fanns på norska. Verkar som att det kanske kommer många turister ifrån Norge.
 
 
"Kyrkan får ej besiktigas under pågående mässa"
 
 
 

Var försiktig i trafiken

Dagens budskap:
Var försiktig i trafiken! Du kan köra på en ekorre!

Naturen

 Naturen ger dig inre stillhet i en stressig värld. 
 
Se så, betrakta bilderna länge och väl nu. Alternativt kan du ju gå ut i naturen och sätta dig vid en sten och titta på blommor.
 
 
 

Balbilder

I dag publiceras balbilder som tidigare ej är publicerade ifrån på mig på internätet!
Så här kan man säg att jag såg ut våren 2011. 
 
 
En fin vän.
 
Min vackra partner.
 
 Broder Eric och tre klasskamrater.
 
 
 
 
 
 

En helg på Ibiza

För runt tre månader sedan så var jag och Moa på Ibiza och njöt av solen och av livet i allra största allmänhet. Ön var så vacker, vi hade de så mysigt ihop och vi hade hyrt vår egna moppe! 

Moa som är en kreativ själ har gjort en charmig video om den fina resan.
Vi hade det jävligt OK!

Jag vill åter ha fluffigt rött hår

 
De två bilderna är tagna i Berlin när jag och min bror var där för runt två och ett halvt år sedan.
 Vilken underbar fluff och vilken fin färg det var på mitt hår vid just denna tidpunkt.

Grynet

Minns ni Grynet? - Grynet var en karaktär skapad av en kvinna som heter Elin Ek som sändes på SVT under början av 2000-talet.
 
Vilken förebild Grynet är för unga, för tjejer, för hbtq-personer. Man kan bara häpna och applådera. Hon bryter så många normer med sitt vara och sina värderingar. 
 
Hon är sjukt bra och inte minst sjukt rolig! - som Grynet själv skulle ha sagt. 
 
 
Klippet här nedan gick inte att bädda in. Men Grynet som frisör är mit absoluta favoritklipp! 
 
Grynet som frisör
 
 

Våga vara glad!

I dag tycker jag at du ska vara lika glad och sprudlande som jag är på bilden!

Post ifrån Sverigedemokraterna

Precis som många andra så har jag fått ett pysselpaket utav Sverigedemokraterna på posten.
"Alla lika, alla olika"

Floating Skyscrapers

Jag har nyss tittat på en film vars engelska titel är "Floating Skyscrapers" vilket är en polsk film med gaytema. Jag blev berörd utav att se den, men framför allt så blev jag arg och upprörd. Det finns så mycket intolerans i Sverige och i resten av Europa gällande HBTQ-personers rättigheter att jag känner att jag måste bli aktiv i att förhindra det. 
Filmen då, hur var den? - Den var otroligt välgjord med bra skådespelarinsatser och något som jag är oerhört svag för, den har ett fantasiskt foto. Om man som jag, har sett en del filmer med gaytema så kan man lätt känna igen sig i intrigen. Som många gånger så handlar det om personer som attraheras av samma kön som kämpar med att finna sin egna identitet, sin plats i tillvaron och hur de ska bemöta hatet, våldet och fördomarna. Jag tänkte att jag skulle tycka att just den vinkeln skulle vara uttjatad. Det blir det inte. Filmen är brutal och ärlig i sitt filmspråk, den väjer inte för de obekväma scenerna. Därför är känslan autencitet hög. Man får även en insyn om hur det kan vara att vara bög i ett konservativt och katolskt Polen, vilket jag finner intressant.
 
En film som jag tycker alla borde se. Den är viktig.
--------------
Där finns inga undertexter till just denna trailern, men bilderna talar för sig själv tycker jag.
OBS! - Du kan kanske få en större behållning utav filmen om du inte tittar på trailern innan du ser filmen.
 
 

Sí, a veces hace frío en Suecia...

Unas fotos que saqué hace unos años.
 
 

Så fel det kan gå...

 
För något år sedan så hjälpte min polare Lina mig att färga håret. När jag kom ut ur duschen såg jag ut som Sune. Jag bar huva och folk som såg mig ljög mig rakt upp i ansiktet och sa att de tyckte det var fint fastän att hela deras kropp - speciellt ansiktet sa något annat. 
I dag bjuder jag på mig själv, varsågod att ta del av dessa monstruösa foton!
 
 
 
En tandflisa var bort under denna perioden av mitt liv med.

"Den stora tragedin är inte de onda människornas brutalitet utan de goda människornas tystnad." - Martin Luther King

Jag har ett viktigt meddelande till dig.

Att rösta i EU-valet går på 3 minuter och det är 3 minuter som alla med rösträtt borde ta sig tid till. Sverige har 20 platser som ska representera oss ute i Europa. De som kommer representera oss kommer sitta på platserna i 5 år.
Just nu har vi lika m
ånga högerextrema rasistiska och fascistiska partier i de olika nationella parlamenten runt om i Europa som på 30-talet. Många av dessa partier storsatsar nu inför EU-valet och planerar att bilda en egen partigrupp i EU vilket betyder - mer medel, mer inflytande och mer makt.
Därför är det viktigt att visa vart vi står, därför är det viktigt att vi röstar. Vi gör alla skillnad genom att rösta, även om det känns som att vi inte gör det. Har man svårt att bestämma sig för vilket parti som ska få din röst så gar det utmarkt att r
östa blankt. - Det betyder  i vart fall att man värnar om demokratin!

G
å och rösta! - En rättighet och en skyldighet.

Valborg

På valborgåkte jag ner till Lund för att först hänga med kära Cajsa som jag inte sett på evigheter! Cajsa är en underbar tjej som jag lärde känna när vi studerade spanska tillsammans förra året. 
Återträffen!
Cajsas coola kompis!
Det var mycket folk i parken en dag som denna.
 
Efter att jag och Cajsa skildes åt så begav jag mig hem till brodern som studerar i Lund. Där grillade jag tillsammans med honom och hans kamrater och drack lite förfriskande drycker. Togs inga bilder dessvärre. Skall icke ske igen att jag så gravt lämnar er i skuggan!
Domkyrkan
Den astronomiska klockan. 
 
Den första maj är inte bara arbetarrörelsens dag utan Patrik, min broders dag! Familjen (Eric borträknat som är på resande fot) samlades nere på restaurang i Malmö.
Fondue!
Moderskapet!
Cumpleaños feliz till Patrik.

Una curiosidad - Noterat

En Suecia se vende un montón de estos tipos de tubos. Contienen un poco de todo. Estso son de queso. Queso con sabor de chorizo, con sabor de cangrejo, de gambas etc.
 
Har ni lagt märke till att det här med en mängd olika ostar och allt vad det är på tub, är en ganska svensk företeelse? 
Lite underligt när man tänker efter...
 

Lägenheten i Barcelona

För den som är intresserad: Så här såg lägeheten som jag bodde i, i Barcelona tillsammans med Moa och Ana.
 
 
 
 
 
 

Första dygnen i Sverige

 
Jag har gjort alioli. 
Var kommer alioli ifrån egentligen? Det låter ju inte svenskt.

Du har så rätt så. Alioli är katalanska och betyder vitlök och olja. Alioli kommer alltså ifrån Katalonien är görs traditionellt på äggula, vitlök, olivolja och salt.
Världens gulligaste brev ifrån min syster!
Hett tips! - Kokosmjölk i grytan förhöjer vilken rätt som helst! 
 

Gårdschips

Ni trogna bloggläsare vet ju att jag är ett stort fan utav "Bjärechips". Gårdschips som tillverkas i Laholm är också en storfavorit! Jag kan med glädje rekomendera det chipsmärket också! De är smakrika, krispiga och goda!
Gårdschips tillverkas på ett omsorgsfullt sätt. Gårdchips är ett halländskt hantverk helt enkelt!

Fotos de nuestra granja - Foto ifrån gården

 
Mi hermanita - Mi bebé. Le encanta la vida granjera y sus queridos caballos. - Babyn
La madre del Axel
Ängagården - el nombre de la granja en castellano sería "La granja de los prados"
 
 
Hästar (det är inte åsnor eller kameler på bilden om du trodde det)
 
 
 
 
Me encanta montar al caballo! Lo mejor de todo es galopar! La adrenalina sube y te da un gran placer estar en control en esa situación. Es una pena que no montara más al caballo cuando era niño. 
Jg tycker verkligen om att rida! Särskilt mycket tycker jag om att galopera. Adrenalinet ökar en del. Det är synd att jag inte red mer än vad jag gjorde när jag var liten. 
 
 
 
 
 

Fotos de mis últimos días en Barna - De sista bilderna ifrån Barcelona

 
Unos días antes de haberme ido cené con Manel y Olga - Jag gick ut och åt med Manelis och hans pigkompis Olga.
A pesar de que había vivido en Barcelona durante casi un año y medio, no había aprendido poner el jugo de un tomate en un pan. Que escándalo!
Trots att jag bott i landet i ett och ett halvt år så hade jag inte lärt mig trycka ut juicen ifrån tomaten på detta bröd! Skandal! Detta är ju typiskt katalanskt. Ett hett tips förresten ;) Lägg till lite olivolja med så blir det supersmarrigt.
Fuimos yo, Moa y Ana a cenar comida de la India. Jag, Mosis och Anis åt ljuvlig indiskt mat!
Riquísimo, te lo digo... - Utsökt!
 
BFF
Manelis en la inauguración de un festival de cine. - Manelis, vilken söt pöjk!
Ana, Moa, Manelis, Lovisa y Angelika.
 
Lo pasamos muy bien! - Det var partaj hela natten lång! 
 
 

Bojkotta Comviq, du som läser detta.

Jag hade köpt ett nytt kontantkort för att kunna ha nummer som en eventuellt framtida arbetsgivare skulle kunna nå mig på. Hon skickar ett mejl om att hon inte kan nå mig. Jag tycker det är märkligt. Märkligt är det också att inte jag heller kan ringa trots att jag precis laddat på saldot. Jag undersöker saken på Comviqs hemsida som är operatör.
 
Här nedan är svaret jag fann:

"När du tankar Fastpris 245, 195, 145 samt vecka 45 så kommer du inte att se något saldo. Om du ringer, SMS/MMS:ar, surfar inom Sverige så behöver du inget saldo. Om du däremot tex vill ringa samtal utomlands/surfa utomlands/ringa betalsamtal behöver du tanka ytterligare en prisplan för att få ett saldo. Om du tex då tankar Amigos så kommer du få ett saldo som motsvarar beloppet som du tankade."
- Med andra ord så får man inget saldo. Jag är så förbannad. Tankar fastpris två gånger om och befinner mig utomlands. Kastat pengarna i sjön eftersom jag inte kommer hem inom en vecka som jag tankat för. Fult sätt att sälja på.

 

Genom att sprida mitt missnöje hoppas jag på att konsumentkraften vinner! 


Mina inhandlade böcker på Sant Jordi

 
Detta är en comic med gaytema. Den innehåller mycket snusk och är högst underhållande.
"Un caballero en mi cama" - En gentelman i min säng. 
Denna boken köpte jag som gåva till Moa. När jag såg omslaget, bilden tillsammans med titeln, insåg jag genast att jag var tvungen att köpa den!

Sant Jordi

Hej alla kära bloggläsare! - Todo los lectores españoles - Ho sento, me da pereza hoy escribir en castellano.
Den 23:e april var det Sant Jordi och det harju inte jag skrivit om! Sant Jordi är en populär katalansk högtid. Det är min absoluta favorit bland de katalanska och spanska högtider som jag upplevt. 
 
Vad firar man och varför?

Bra fråga. Det ska jag svara på. Först en fritt tolkad kortversion på historien om Sant Jordi (svenskt namn är Sankt Göran)
 
Det fanns en liten stad som låg bredvid ett stort högt berg där en drake bodde. 
En dag så kom draken ner för berget och började sluka en massa människor! Folk blev skärrade och rädda efter denna mardömshändelse! Folket i staden beslutade sig för att var dag offra en människa för att hålla draken i schack. Man uppförde ett väldigt rättvist system. Man lade namnet på alla i staden i en stor glasskål. Sedan hade man lotteriverksamhet var dag. Blev man utvald var man helt enkelt tvungen att "ta en för laget" och gå till slakt. 
En dag så blev emellertid prinsessans namn draget! "Usch och fy och fasa!" skrek kungen. Kungen vägrade att gå med på att hans dotter skulle gå till slakt men han kunde inget göra.
Prinsessan började långsamt gå upp för berget och in i grottan där draken satt och väntade på dagens mål.
Just när draken skulle sätta klorna i henne så kommer Jordi på sin häst med sin lans! Han dräper besten och blod börjar rinner ifrån drakens väldiga kropp. Just där blodet hade runnit växer sedan röda rosor upp. 
Prinsessan och Jordi blir genast förälskade, gifter några dagar senare och skaffar barn och lever lyckliga i alla sina dagar. 
 
Vad lär vi oss av denna saga då?

Denna dag så säljer man rosor runt om på gator och torg. Traditionellt sett så ges rosen av en dräng till en piga.


Varför ser jag en massa böcker på alla bilderna då?
För att denna dag är även den internationella bokdagen. Den tas på allvar i Katalonien förstår du. Traditionellt sett så ges boken av en piga till en dräng.
"Glad Sant Jordi" på katalanska
Dessa rosor vissnar ju aldrig! Gud så praktiskt!
"Thihihi" - säger snuttan.
"Den spanska staten skadar allvarligt de katalanska ländernas hälsa" - på katalanska. Lite fyndigt sätt att få ut sitt budskap tyckte jag.
Jag och draken!
Ofantligt mycket människor rör sig i staden denna dag!
En piga och två drängar funderar på vilken bok de ska köpa. De tänker "Hmm, antingen denna, eller kanske denna?"
Ett grymt bra initiativ! Man köper inte böckerna med pengar utan genom att genomföra olika uppdrag som står på första sidan utav boken. Det kan vara t.ex. "Börja skriv en bok" eller "Ring till din mamma och säg att du älskar henne". I princip vad som helst. "Dealen" är att du uppfyller kravet för att kunna få köpa boken.
 
 
 

Cómo interpretar este mensaje...? - Hur ska man tolka det här meddelandet...?

Hace unos días recibí un mensaje en una red social en la que tengo un perfil:
 
Hola, 
Quiero ser tu hijo. No tengo familia, ni un padre. 
Soy obediente y amable. 
Cómo serías como padre?
Te necesito de verdad. Seré un hijo amable y obediente . :-)
 
Cómo interpretar esto? Es una propuesta indecente o qué? De todos modos, un poco absurdo...
-------------------------
För några dagar sedan så mottog jag det här meddelandet på danska på en dejtingsajt. 

Hei,

Jag vil bli din son. Jag har ingen familj og ingen far. 
Jag er lydig og snill
Hur ville du blitt som min farsa? 

Hur er du som person? Bestemt?
Jeg behøver deg verkligen. Jag blir snill og lydig son :-)

Hur ska man tolka det här meddelandet? Är det en absurd invit eller vad är det?

 


Indiska färger till hyllning av våren

Här kommer lite fler fina bilder ifrån min och Moas vårvälkomnande!
 
 
 
 
 

Krypton - El aniversario

Här kommer bilderna ifrån förra Krypton-festen! 
Denna festen var väldigt speciell för mig. Dels var det min sista Krypton-fest och jag tvingades säga adjö till de fina personerna som jag lärt känna genom alla dessa festerna. Sedan var det en extra högtidlig kväll utav ett annat  skäl - det var 1-årsjubileum! Utav den anledningen så höll festen på till klockan 05.00 istället för ordinarie 01.00 till min och Lovisas stora lycka! Sedan är det ju så att det blev en speciell kväll eftersom att jag gick med kära Lovisa. Vi hade så fruktansvärt roligt tillsammans.
 
Aquí vienen las fotos de la última fiesta de Krypton. Fue un fiestón de dimensiones universales! Era una fiesta muy especial para mí. Era la última fiesta que podría celebrar antes de irme a Suecia y tuve que despedirme de la tripulación. Esta noche también celebraron el aniversario de la fiesta!  Nos ofrecieron cava y pastel y la fiesta terminó a las cinco, no a la una que es lo habitual. Menos mal, porque llegamos a las doce y pensamos que sólo tuvimos una hora de fiesta. Yo y La Lovisa nos divertimos tanto. 
 Här är vi glada och fina! - Alegres y bonitos
 
 
 Robin kom till undsättning - Robin vino para rescatarla
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0