Välkommen till en ny dag!

Värma hälsningar ifrån en Barcelona ger jag till dig. Ha en trevlig lördag.
 

Rumskamrat Denniss hemliga historia del 1

Följande historia historia är exlusiv för bloggläsare:
I går kväll innan Denniss gick till jobbet så lämnade han mig i olidlig nyfikenhet. Precis innan han gick ut ifrån dörren sa han till mig att han skulle avslöja hur han nästan var med om en gayupplevelse här om kvällen efter han kommit hem efter jobbet. Han blinkade lite med ögat och flinade så som bara latinos kan göra innan han slängde igen dörren. 
 
Jag lämnar er nu med många frågor. Vad var det som den där kvällen då Denniss nästan hade en gayupplevelse? Hur tacklade han den situationen? Frågorna är många. Var tålmodiga. Fortsättning följer.

Rumskamrat Denniss hemliga historia - del 2

Här får ni den spännande upplösningen tll Denniss hemliga historia:
 
Denniss kommer hem ifrån arbetet och börjar genast berätta med inlevelse om hur han nästan var med om en gayupplevelse. Detta berättade han: Han går på Passeigan (Passeig De Gràcia) ner mot sitt busstopp. Bakom axeln ser han hur någon förföljer honom, en man som kommer närmare och närmare. Personen är i storlek av en pygmé och ser ut av komma ifrån Filipinerna eller liknande berättar han vidare. Den okända korta pojken lyckas fånga Denniss uppmärksamhet. Detta gör han genom att retas lite, genom att dra kalsonger och byxor upp och ner medan han till slut beslutar sig för att lämna de båda skamligt långt nere på ändan. Inget lämnades åt fantasin. Denniss chockades och gick med bestämda steg vidare. Enträget fortsatte beundraren att göra sitt bästa för att få Denniss att vilja ha honom. Han ställde sig förföriskt i ett hörn, med den bara rumpan putandes i luften och kastade i väg trånande blickar. En smått skärrad Denniss försöker ignorera hans åsyn och tar bussen hem.
 
 
 
 
 

Resfeber

Jag har lånat dessa böcker om länder som ligger beläget i östra Europa. Anledningen till det är att jag har drabbat av sjukan som kallas för resfeber. Länge har jag haft lust att besöka länder i östra Europa och under det sista året har jag besökt ett par utav de länderna. Fortfarande finns dock mycket outforskad mark kvar att se. Jag vill göra en lite längre resa på ett par månader och hinna se många länder i region på och en och samma gång. Det får dock vänta till längre fram. Just nu har jag andra äventyr i livet som väntar.
 
Men den som väntar på något gott... 

Mingelbilder

Nu kommer de utlovade bilderna ifrån Kryptonfesten! Håll till godo. Först ett par stycken bilder ifrån den förförra festen.
Jag är lite betuttad i mannen i mitten. Han är så otroligt gullig och snäll. När vi kom till förra festen så kom han springandes fram till oss och berättade hur glad han var över att vi hade kommit och gav oss en bamsekram. Precis som de flesta i Kryptons festsällskap så fullkomligt avgudar han Moa. När vi anlände ropade nyheten ut att Moa hade anlänt och många samlades runt henne för att kramas och hälsa henne glatt välkommen. Efter min första fest så har jag nu också kommit in i detta härliga gäng. 
Här har vi en del av Kryptons familj. Mannen med det uppsvängda benet var lite smått galen och dominant. Han blev ursinnig när jag inte tog de rätta dansstegen och tittade argt på mig. Vid stägningsdags insiterade han på att ge föga subtila inviter som jag bestämt tackade nej till.
Mannen i mitten är Moas favorit i gänget. Han hade saknat Moa eftersom att hon och jag inte varit på festen innan då vi var i Marocko.
-----------------------------
Fest nummer 2 - Me las quitan de las manos beach party
Till den festen som vi var på i söndags hade vi en ny finsk kompanjon. Bilden är tagen i början utav taxiresan mot stranden och festen. Det var nog tur det. Tjugo minuter senare är det bittrare miner än på bilden efter att taxichauffören tagit "rövarrunder" i staden. Efter att han fått en härligt spansk utskällning med mycket passion ifrån moi kändes allting ändå snabbt så mycket bättre. 
På detta underbara vis välkomnades vi till festen.
"Oh yeah honey!"
"Jag ser dig vart du än går!" säger jag. Finsk tjej säger "Ha ha ha hi hi hi"
Detta var en utav de bästa festerna jag har varit på. Vi dansade och vi njöt.
Jon som är namnet på min favorit, var väldigt glad över att se oss. Vi hade anlänt väldigt sent till festen så vår ankomst blev lite som en överraskning för honom och de andra.
Vi hade vattenkrig! Det var otroligt roligt att smyga runt på dansgolvet och spruta ner med varandra med vatten.
Det arrangerades även limbo!
Denna härliga kille är en av de som står för kalaset och agerade som DJ denna kväll.
"Umhmm." säger Axel. "Ueh!" säger Moa.
Ops.
Efter att festen var slut så badade jag naken i havet. Slut.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cajsa Gustavsson har anlänt.

I måndags kväll kom så Cajsa tillbaka till Barcelona. Vi gick ut och firade återkomsten på Nasty Monday. 
Vi fann pussugna pojkar.
Cajsa och jag svängde loss rejält på dansgolvet.
Det var första gången för mig som jag var på Nasty Monday. Aldrig hade jag kunnat ana att det skulle vara så mycket folk!
Den här pojken röjde vilt på golvet och det tyckte jag och Cajsa om. 
Toodiloo och ajöken säger  vi. 
-------------------
Inträde: 15 euro
 
 
 
 
 

El meu quart text en català

Casa meva
Casa meva és bastant petita però molt acollidora i lluminosa amb moltes finestres.
Casa meva té sis habitacions. A casa meva hi ha un menjador, una sala d´estar, una cuina, un bany i dos dormitoris. També tenim una terassa i un jardí petit.
Entrant a mà dreta hi ha la cuina i el menjador. A mà esquerra, al costat a la cuina hi ha la sala d´estar. Darrere de la sala d´estar hi ha dels dormitoris. El bany és davant de ils dormitoris.

El meu matí
De sobte sona el despertador. He de llevar-me. Quan m´he llevat, vaig al bany. Em raspallo, em rento i em pentino. Torno al dormitori i em vesteixo. Després vaig a la cuina i preparo l´esmorzar. Quan he menjat surto de la casa.

 

 

 


El meu tercer text en català

El meu cap de setmana
 
El cap de setmana sovint vaig a la Filmoteca que és un tipus de cinema, amb un amic que es diu Manuel. De vegades si fa molt bon temps vaig a la platja per prendre el sol. De tant en tant m´agrada visitar una exposició d´art. Gairebé sempre el cap de setmana m´agrada ballar i surto de festa amb els meus amics. Molt sovint faig una “fika” amb la meva amiga sueca, és a dir, fer un cafè i menjar unes galetes.

Ursäkta.

Ursäkta inläggsuppehållet. Snart kommer många nya inlägg. Det kommer bli spännande läsning må jag lova. Här nedan så får du ett smakprov på det som komma skall. Håll till godo!
Det kommer bilder ifrån ytterligare en Kryptonfest med härliga pojkar och snälla flickor! På bilden har jag och Moa fått besök av en finsk flicka som blev vår kompanjon för natten.
 Kaptenen hälsade oss välkomna till hans partyskuta!
 

Cajsa Gustavsson

I morgon kommer denna fröken tillbaka till Barcelona på besök. I våras studerade hon och jag spanska tillsammans. Med denna sofistikerade fröken umgicks jag mycket med när hon bodde här. Vi studerade tillsammans, gjorde utflykter, gick på muséer och flörtade på mysiga barer i Barrio gótico. Det är en smart, lättsam, snäll, elegant och kul flicka som jag tycker mycket om.
En dag gick vi till stranden för att äta en god italiensk glass. 
Det ska bli väldigt kul att återse Cajsa.
 
 
 

Uma hälsar

 
 
 

Rumänska

Hösten förra året studerade jag rumänska. I går fick jag ett infall och anmälde mig till fortsättningskursen. Jag gick till biblioteket för att fräscha de kunskaper som jag redan har efter den första kursen. Det var välbehövligt. 
Jag vet än inte om jag kommer in på kursen eftersom att jag gjort en så sen anmälan. Oavsett vilket så är det bra att repetera redan inlärd kunskap så att jag kan tala lite rumänska när jag väl genomför den där spännande östeuroparesan som jag velat göra ganska länge nu. 
 
 

Dagens tips

Dagens tips är att skriva vykort. Den enkla vänliga gesten att skriva brev och vykort har gått lite förlorad i den teknikens tidsålder som vi lever i. Det är lite synd tycker jag. Att skriva brev och vykort har verkligen sin charm. Eftersom att det blir alltmer sällsynt att få vykort och brev är det kanske just därför som man blir så glatt överraskad om man väl får ett. Så vill du förgylla någons vardag lite så slår ett vykort eller brev aldrig fel. Gör det till en vana när du reser att skicka hem vykort till nära och kära. 
 
 

Josef

I dag satt jag och funderade över hur det skulle vara om man var i fånge i ett kallt och fuktigt fängelse. Då kom jag att tänka på...
Att Roberts bror Josef ju faktskt sitter i fängelse. Han har berättat för mig att de tvingas äta råttor och se på hemska krigsfilmer. Om natten är det kallt. Vinden blåser in ifrån de öppna fönstrena. Utanför kan fångarna se det vackra gräset som de aldrig får röra vid.
"Uuuhh... vad skulle jag, Josef göra om jag var en fri man? Kanske rulla mig i det vackra gräset?"
 "Vakt, nu släpper du åt mä!"
 "Nöjjjjjh! Öhhh! Jag vill sova med mamma, snälla! Inte sova ensam i kallt och fuktigt rum"
 "Öh, hjälp mig, hjälp mig någon!"
 
 
 
 

Bildanalys

Kära läsare. I detta inlägg vill jag att du ska interagera med mig. Jag har ett par frågor som jag vill att du ska besvara i kommentarsfältet nedan. 
1. Vilken är den första känsla som kommer till dig när du ser bilden?
2. Har bilden ett motiv? I så fall, vad är motivet?
3. Kan du beskriva bilden med tre ord som sammanfattar dina intryck?
4. Om du skulle ge bilden en titel, vad skulle den heta?

Axel och Moa

 
Babyn Moa och jag har hållt ihop i ur och skur alltsedan januari månad.
Alltsedan dess har vi talats vid dagligen, festat, åkt på utflykter och varit i Marocko tillsammans med Uma.
Bilderna är tagna för ett par månader sedan då både jag och Moa var orutinerade Barcelonabor. Nu är det experter ni har att göra med. Vill ni konsultera mig kommenterar ni inlägget här nedan. Föredrar ni Moas hjälp finns hon att nå på sin egna blogg: prinsmos.se
 
 
 

Paraguayansk måltid

Min snälla, ödmjuka rumskamrat Denniss bjöd med mig på paraguayansk restaurang i går. Maten var väldigt mättande och god. Det serverades köttbit inlindat i deg, ris med ost, pirog och majskaka. 
Denniss broder var på plats för att göra oss sällskap. 

El meu segon text en català

 
La meva família 
Hola! Sóc l´Axel i vull presentar-te la meva família. Aquest home prim és el meu pare. Es diu Pedro i té 56 anys. Aquesta dona amable és la meva mare. Té 48 anys i es diu Filippa. Els meus pares no són casats però volen casar-se en el futur. Tinc dos germans. El meu germà es diu Olof i la meva germana es diu Lisa. L´Olof és un noi molt seriòs mentre que la Lisa no té preocupacions. 
 
 

Marias vistelse

För någon vecka sedan hade jag underbara Axelia på besök här i min stad. Som Axelia tidigare skrivit i ett inlägg så lärde vi känna varandra genom organisationen Ungdom mot rasism. Detta skedde för runt tre till fyra år sedan under en kongress. Sedan dess har vi sporadiskt hållt kontakten med varandra via ansiktsboken. Denna härliga brud gillade jag direkt när jag först lärde känna henne för ett par år sedan. Hon har ett härligt antirasistiskt engagemang och en artistisk talang i fingrarna och i ögat. Därför gladde jag mig över att kunna få återse henne och ha henne i mitt våld under en veckas tid. 
 Vi var båda glada när vi umgicks tillsammans.
På väg mot nudiststranden stannade vi och vilade en stund.
 Cool pojke och flicka!
 "Oh yeah!" skrek Axelia på engelska. Jag log glatt och förstod inte vad hon menade.
 Vi gick på filmoteket tillsammans och såg Breakfast at Tiffany´s. (Esp. Desayuno con diamantes)
 Axelia var lika glad som jag över att få vara riktigt kulturell.
Axelia blev en del utav en utställning. Människor som gick förbi förbluffades av det naturtrogna verket.
 Axelia har en naturlig "look".
Vi åt mat på mitt favoritmatställe; Menja futur, som jag skrivit om tidigare i bloggen.
Happy pills heter denna butik som vi besökte. Där kunde man köpa godis som liknar piller och lägga i en pillerburk med bipacksedel. Axelia köpte godis till vår gullepluttskandidat Emil.
Vi hann med ett besök på MACBA som är ett Barcelonas största museum för modern konst. Både jag och Axelia var förälskade i konsten. De hade en hel avdelning utav Tapiès konst om ni tycker han verkar vara en intressant konstnär.
Nu har emellertid fröken Axelia återvänt till fäderneslandet Sverige. Hon är välkommen åter om hon vill det. Tills vi ses igen önskar jag henne all lycka som finns på jorden. 
 

Marica tú

Denna fina grafiska roman fann jag av en slump för ett par dagar sedan när jag såg mig omkring lite i biblioteket innan jag skulle börja att studera. Titeln fångade min uppmärksamhet. Marica är kanske ett lite svårt ord att översätta till svenska. Närmast skulle man komma med ordet fjolla skulle jag tro. Boken är självbiografisk och handlar om Julián och alla hans pojkvänner som kommer och går. Boken var perfekt för att kunna utöka det informella ordförrådet, där det för tillfället ligger mer neutrala eller formella ord. Förutom just teckningarna så var just det underbart informella och fyndiga språket den stora behållningen.
Jag måste finna nya vägar att fortsätta studera kastiljanska på, på egen hand nu när jag inte går på några lektioner. Att läsa en bok som denna är ett sätt att göra det. Annars tittar jag på film, samtalar och letar upp de nya ord jag stöter på i texter för att kunna fortsätta utvecklas. 
Författare: Julián Almazán, Alfonso Casas
Hemsida till en av författarna: misternny.wordpress.com
 
 

Krypton

I söndags var jag och Moa på en härlig utklädnadsfest med glada pojkar och flickor. Krypton heter festen, som var månad arrangeras av ett par härliga, gulliga och nördiga homokillar. (svenska)
Jag och puman Moa Hedman gick in för att skaffa oss den rätta "looken" (som man säger på engelska) inför festen. Moa föreställde en drottning ifrån en annan planet, jag var hennes livvakt. (svenska)
Una reina de un planeta lejano de otra galaxia... Os presento... Moa! (español)
Denne kjekke man arrangerte festen (norsk)
Tres nois divertits(català)
The queen was excited about meeting one of her fans.(English)
Două dive (română)
 
Sådär ja. Nu kan man stoltsera med att man är en högst internationell bloggare. Det ska jag baske mig skriva i CV:et sedan när jag ska börja söka jobb. Nästa Kryptonfest är på lördag. Jag och Moa alias Uma ser fram emot det. (svenska)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

El meu primer text en català

La presentació 
Em dic Axel i tinc vint-i-un anys. Sóc suec però ara visc a Barcelona. Fa mig any que visc aquí. No treballo, estic a l´atur. No obstant, faig d´estudiant de català. 
Puc parlar suec, anglès, castellà i una mica de català i francès. També entenc danès i noruec. Sóc una persona simpàtica i alegre però una mica desordenada. Sóc bastant alt i prim. Tinc els cabells rossos i llisos. Tinc ulls grossos i blaus. El meu número de telèfon és el... i el meu coreu electronic és...
 
Una salutació,
Axel Lilja

Min klass

Så här ser min klass ut. Vi är ett spretigt gäng med vitt skilda åldrar och nationaliteter. Vi kommer bland annat ifrån Brasilien, Kuba, Italien, Sverige, Pakistan, Nigeria och Argentina. Tanten med den vita väskan är vår lärare. Hon är en sträng pangtant med hjärtat på rätta stället och har en underbart ironisk humor. Jag trivs bra i min nya klass och det är verkligen roligt att lära sig katalanska.
 

Svart katt.

Till minne av vår kattälskande gulleplutt Marc som vi vill ska komma tillbaka till Barcelona.
 

Pojkar med hund.

 
 
 
 
 
 

Chök

 
 
 Jag och Axelia gick en runda på stan i vårt favoritområde Raval när vi plötsligt fann detta chokladkök - Chök. Axelia och jag fick en guidning utav den trevliga och serviceinriktade mannen på bilden kring vilka olika slags smaker som fanns att köpa. Till slut bestämde hon sig för att köpa en munk med exklusiv hallonsmak.
 Ett urval ur det breda sortimentet av munkar. Även andra läckerheter fanns att köpa, mestadels choklad.
Jag och Axelia fick en rundvisning i köket tillsammans med chefen.
-----------------------------------------------
Pris per munk: 2 euro

Det blev en dag på stranden... Dag 2

Ytterligare en dag ägnade vi åt att vara på stranden, jag och Axelia. Jag hade klätt upp mig lite extra dagen till ära. Med mina badbyxor med El rey león som motiv och Axelias naturliga charm gjorde vi succé som minglare i strandvimlet.
Vant ställde Pedro och Åke upp på bild när vi ville ta ett mingelfoto tillsammans med dem. Suget i blicken hade de börjat öva på redan i fjärde klass berättade de stolt.
 Denna pojke kom ifrån Italien.
 På stranden fann jag en pojke ifrån Belgien som jag talade glatt med.
 För Axelia var lyckan gjord när hon fann ett par snälla, kramgoa björnar.
 Den flygande pojken hade vackra ögon och ödmjuk framtoning. Jag och Axelia såg gullepluttskvalitéer i honom.
 Den flygande pojkens vänner var även de mycket vänliga mot oss.
På stranden roade sig pojkarna så glatt. De utkämpade bataljer, byggde torn, pussades och minglade.
 

Bokåtervinning

I området kring Sagrada Família där jag bor, finns det en liten hylla med böcker på återvinningsstationen. Här kan man lämna de böcker som ber om att få bli lästa igen och du kan ta med dig en bok som någon annan lämnat. Jag och Axelia tyckte att var ett briljant koncept i sin enkelhet. 
Här ovan visar Axelia stolt upp de fynd som vi fann; ett par tidningar av "National Geographic" och ett par guideböcker, bland annat till Kuba.

Don Felipe

Låt mig få presentera Don Felipe! Don Felipe är en av Barcelonas nattliga förförare.
Med sug i blicken och klös i klorna lockar han till sig var piga och dräng.
Här ovan ser vi honom "in action" som man säger på engelska.
När Don Felipe inte förför brukar han solbada nere vid stranden.
 
 

Klemens

Jag och Axelia träffade partylejonet Clemens i går kväll på vår färd genom natten. Han tittade högfärdigt på oss... 
innan han vände bort blicken.

Dagens budskap.

 

Tecknande en torsdagskväll

Jag och Axelia som är en väldigt konstnärlig flicka, har suttit och roat oss med att teckna i kväll. Här nedan ser ni resultatet:
Axel.
Maria.
 Axel.
 Maria.
 
 

Babèlia - Books & Coffee

Vid universitetområdet ligger detta mysiga café där du kan läsa en bra bok samtidigt som du dricker en god kopp kaffe. Om du inte har med dig en bok, kan du köpa det för en liten slant. Cafét är lugnt och stilla och passar sig bra för de som vill koppla av en stund eller kanske sköta sina hemstudier. 
Flicka läser en bok för att koppla av och lämna vardagsstressen.
Gott var det kaffe som serverades.
Cafét var snyggt inrett.
Adress: Villarroel 27, 08011, Barcelona
Hemsida med mer information:http://babeliabcn.com/
 

Det blev en dag på stranden...

I dag var jag och Axelia på stranden och hängde med härliga grabbar. Det verkar som att det hålls en bögfestival i staden. Detta förklarade att det fanns ovanligt många härliga bögisar på gay/nudiststranden. Jag och Axelia minglade vant runt bland de uppumpade kropparna och små, tajta badbyxorna. Många potientiella gullepluttar fanns bland dem. 
Vi började dagen med att läsa National Geographic och gassa i solen.
Denna vackra utsikt hade jag och Axelia ifrån vår lilla filt.
Juan hade precis höjt medeltemperaturen i vattnet innan han kom upp för att hälsa på mig.
Vem vet vad som händer under vattenytan... Vad tror ni? Kommentera nedan.
Ding dong.
Vi tackade glatt för reklamen som denna mannen gjorde för vårt fädernesland. 
En pojke ifrån "Manhunt" delade ut klubbor till pojkar och flickor.
Här ovan ser ni vår supersnälla, håriga granne ifrån Madrid som vi satt och pratade med en stund. Han arbetar här i Barcelona som flamencodansare under sommaren.
Axelia, Axel och reklampojkar.
Axelia och en pöjk som vet hur man poserar väl. 
Pöjken bemästrar talangen att ha sug i blicken trots att han har solglasögon på. Otroligt imponerade var jag och Axelia över denna prestation.
Björnarna hade tagit sig ut ur skogen och funnit stranden. Axelia gladdes sig över att de kommit ut ur idet för att sprida lite kärlek till henne. 
Snart började kramkalaset...
Fåfängan var inte långt borta i dessa pojkars fall... "Åh nu måste jag fixa frillan, ummm... det är viktigt innan vi tar fotografiet" sade den ena till den andra som nickade instämmande.
 
 
 
 

Diedrich

 
Den tyska skolpojken Diedrich som även han är på besök i Barcelona, hälsar er alla välkomna till en ny dag. "Willkommen!" säger han.

Articket Barcelona

Med detta rabattkort  får du tillträde till de sju mest ansedda konstmuséerna i Barcelona.  
Kortet kostar 30 euro och är giltigt i tre månader efter inköpsdatumet. Enligt reklamen som man gör för kortet sparar man 45% i jämförelse om man skulle köpa inträdena separat för ordinarie pris. 
 
Utav de museum som jag nu har besökt (även CCCB och Fundació Joan Miró sedan fotot togs) kan jag säga att muséerna håller hög kvalitet. Är du intresserad av konst kan jag verkligen rekomendera kortet.

Potentiell gulleplutt - Emil

 
Axelia tillsammans med den kandiderande gulleplutten Emil hemma i Sundsvall.
 
Gemensamt uttalande från Axelia och Don Señor Axel:
Vid utläggningen kring denna pöjk här ovan, varvid han skulle vara med i gullepluttslistan eller ej, blev vi ledamoter oense. Axelia, den nykomna gästledamoten och herr don Axel var rörande överens om att Emil utan tvekan har de kvaliter som kännetecknar en autentisk gulleplutt.
Pojken bor i Sundsvall. Han är naturlig i sitt rörelsespråk, ler vackert och tror på alla människors lika värde. Dessutom ler han frekvent och har hjärtat på rätta sidan.
 
Don señors Axels kommentar: Min intuition sade mig ögonblickligen, från första stund som Axelia tipsade mig om Emil, att denna pöjk är en tvättäkta gulleplutt. Samma lyckliga känsla över att ha hittat en ny gulleplutt kom till mig som ett blixtnedslag som jag tidigare känt för de tre gullepluttar som redan finns på listan. Under det första kontrollsamtalet som jag och Axelia gjorde via internettjänsten Skype så stod snabbt klart för mig att jag hade haft rätt.
 
Axelias kommentar: När jag blev inbjuden att bli gästledamot till Moas och Axels sökande efter gullepluttar jorden runt, slog det mig att jag har en himla gullig kille där hemma. Gosig som en huskatt och lika kramig som en björn, charmar han tanter som gubbar på hemtjänsten så väl som svenska Barcelona-bor över Skype med sitt varma skratt och ödmjuka framtoning. 
 
Moa, den tredje ledamoten i gruppen, ville självklart själv göra sin egna personliga bedömning. Vi andra i gruppen föreslog att hon skulle kunna göra ett videosamtal via tidigare nämnda tjänsten Skype, med Emil. Glatt tackade Moa ja till detta. Liksom både jag - don señor Axel, och Axelia hade charmats tidigare, föll nu flickan Moa pladask för pöjkens charm och goda hjärta. 
Emellertid så ansåg inte Moa att man kunde göra en helhetsbedömning utan först ha fått träffa Emil här i Barcelona och göra ett par testprover och en intervju. Don señor Axel och Axelia hade överseende med Moas resonemang, men ville ändock ivrigt lägga till Emil i gullepluttslistan. Vi bedjar nu till att Emil att komma till Barcelona för att Moa ska bli övertygad över hans duglighet och kunna kontrollera om han passar bra in i gruppen tillsammans med Prins David, Meho och Marc. 
 Kandidaten Emil ler så att hjärtan börjat att pumpa ut blod snabbare.
Emil har ett vargleende. Hans leende liknar det som en varg har.
 
Vad tycker ni läsare om denna komplicerade situation?
Kommentera gärna här nedan.
 
 

Tintin

Om du är intresserad av Tintin och hans värld så finns det en utmärkt butik med officiella Tintinprodukter i området nära La Sagrada Família. 
En dam i kjol tittade nyfiket runt i butiken när jag var och besökte butiken.
Det fanns böcker i överflöd om Tintins spännande äventyr runt om i världen. 
-------------------------------
Butikens hemsida: http://www.cantonet.cat/es/
Adress:València, 412 08013 Barcelona
Telefonnummer:  +34934850217
Epostadress: [email protected]
 

Fötter i sand

 

Axelia gästbloggar

Hola bandidos!
 
Nu får man passa på medan Axel är på toa... Axel har nämligen besök av sin onda tvillingsyster Axelia. Axel och Axelia träffades på en kongress för organisationen Ungdom Mot Rasim där de spelade kort och skrev arga motioner.
 
Finn två axelmakter!
 
 
I Barcelona stannar Axelia en vecka.
 
Bäst hittills:
 
+ fick den största sängen, moahahahah
+ syndat hela dagen med belgiska våfflor till frukost och plankning i T-banan
+ har varit konstnördar och sett på contemporary chinese art och Joan Mirós utställning
 
- skulle träffa den beryktade Moa, men Axel och Axelia hade siesta och sov över :'(((
- vaknar av La Sagrada Famílias klockspel (vilket iofs är rätt najs ibland, men inte när den ringer varje kvart)
- Axel tappade bort sitt Nintendo DS spel
 
y ya está!
 
 

Girona

Jag och Manuel var på utflykt för ett par veckor sedan i Girona, som är en vacker stad en bit norr om Barcelona.
Vi började med att gassa i solen. 
 Manuelito klär sig väl i sina brillor.
Så här vykortsvacker är Girona.
Blommor bakom galler.
Uteservering för de som vill äta en romantisk middag på tu man hand.
Gul byggnad och flickor.
Port.
Vi ser den katalonska flaggan för självständighet i bakgrunden.
El puente de hierro - en bro som är skapad av arkitekten Eiffels parisiska företag.
En glad pojke på järnbro.
En byggnad.
En klocka.
En kyrka.
En utsikt.
De judiska kvarteren i staden.
Manuel försöker tyda stadskartan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tyck till!

La lucha de clases es inevitable - Basta ya! // Klasskampen är oundviklig - nu räcker det!
 
Håller du med om vad frasen ovanför uttrycker? Gör du inte det? Försvara din hållning nedan i kommentarsfältet.
 
Din röst kan göra skillnad. 
 
 

Barndomen

Drömmen försvinner bort ifrån barnet. 

Parc del Laberint d'Horta

Parc el Laberint d´Horta, även populärt kallad labyrintparken, är en park som ligger en bit utanför de centrala delarna utav Barcelona. För ett par veckor sedan åkte jag och Moa dit på en utflykt för att njuta av varandra och det fina vädret.
 Parken är relativt okänd för den stora massan och man släpper endast in ett begränsat antal människor var dag. 
 Moa var på glatt humör efter att hon och jag lurat en dum flicka ifrån de förenta staterna. 
Buset med den amerikanska flickan gick till på följande sätt: Vi hittade en återvändsgränd och övertalade flickan att labyrintens mitt var åt just det hållet. Moa och jag skrattade högt och ljudligt åt hur enfaldigt och godtroget hon gick på vår stora vita lögn. 
Bland buskarna i parken hittade vi loverz. 
 Bark.
På denna mur satt jag och vilade mina stackars arma ben ett tag.

Snusuppdatering

I natt drömde jag en hemsk dröm om snus. Anledningen - Jag tog en snusprilla nu efter att jag slutat snusa.
Jag var fruktansvärt besviken på mig själv och tänkte på hur alla i min omgivning skulle se ner på mig och tycka att jag var svag. Den kamp jag utkämpat mot nikotinmonstret hade varit förgäves, jag skulle ha varit tillbaks på ruta ett. När jag vaknade ur denna mardöm så var jag oerhört lättad över att allting varit fiktion.
 
Efter ett par veckors uppehåll så har abstinensen återkommit. Mina abstinensbesvär är svåra att förklara men är en blandning av följande: jag blir orolig i kroppen, får koncentrationssvårigheter, fumlar med fingrarna, blir sugen på mycket mat och sötsaker och får ont i huvudet. Sist men inte minst blir jag fruktansvärt arg och lättirreterad. Ibland blir jag så arg att jag biter mig själv i armen för att stilla vredet.
 
Ni kan dock vara lugna, jag likaså. Trots de beskrivna åkommorna ovan, är läget under kontroll. Jag känner mig betydligt piggare och har mycket mer energi efter att jag har slutat. Det vill jag inte förstöra med en ny prilla.
 
Nu har denna flicka åkt hem till Sverige igen.
 
 
 
 

Marrakesh del 2

Här kommer andra delen utav bilderna ifrån min, Umas och Moas resa.
Arga flickor.
Mattstugan.
Tagine heter denna maträtt med ångkokta grönsaker.
Denna magra katt smyggödde jag och Moa.
Pojkar.
Den koranska skolan.
 
 
Glad pojke som försökte pracka på oss tingeltangel. 
Den koranska skolan.
Axel sitter i ett träd i Jardin Majorelle.
Jardin Majorelle.
Den berömda gula krukan.
Bambu.
Madame Moa putar flitigt med läpparna.
Monument rest till minne av Yves Saint Laurent.
Jardin Majorelle.
Jardin Majorelle.
Koranska skolan.
 
Pojke postar vykort till nära och kära.
Åsna skriker efter mat.
Uma fascineras över den gula krukan! "Åhå, vad fint det här var vettja"
"Åh vilken pojke jag funnit! Han är hårig och har ett förtjusande leende!" - utbrister Uma i förvåning
När vi var i Marrakesh fick jag och Moa reda på en hemlighet som Uma burit på. Redan 2012 hade hon besökt staden för att träffa pojkar. Då passade hon på att ställa upp i en Hennatävling för att vinna lite pengar till sitt leverne. Hon vann tävlingen och stannade en månad i oktober förra året.
 
 

Ordbok

Min gamla ordbok hade efter mitt vårdlösa och intensiva använda sagt ifrån. Han var utbränd. Vad gör Axel då? Han hjälper inte honom att återhämta sig med lim, utan han köper en ny större ordbok som han tycker bättre om. 
Här har vi min nya lycka! 130.000 nya ord och fraser! Vad mer kan man förvänta sig av en ordbok? Det undrar då jag. Jag sade hej då till min gamla trötta kamrat och sade hej till denna nya. 
 

David

Förlåt mina undersåtar för att inte ha uppdaterat på ett par dagar. Jag som ju har lovat mig själv att det minst ska publiceras ett inlägg var dag. Axel lovar att skärpa sig. 
 
Vi tar oss tillbaka till Marocko...
Pa vandrarhemmet traffade jag och Moa hans kungliga majestät prins David av Irland. Efter Marc och Meho blev alltså prins David nummer tre i min och Moas gullepluttlista. Herr David tog en självklar plats i samlingen med sitt varma skratt och förtrollande charm. 
 
Trots att han är regent över ett helt land, var David en ytterst ödmjuk pojke.
Moa var nöjd med sin fångst.
 

Det gamla järngänget

När jag kom till Barcelona och började arbeta som telefonförsäljare så var dessa brudar som var mitt stöd i livet och tillvaron: Madeleine Stjernlycke Rickmer, Agnes Burman och Moa Hedman. Tillsammans drack vi barnförbjudna drycker, festade, samtalade, fikade och arbetade Alla bodde vi i samma område och umgicks frekvent.
Den tiden är dock förbi nu. Madde och Agnesius har farit hem sedan en tid tillbaka. Kvar står jag och Moa. Hoppas ni har det bra i Sverige kära vänner!
 

El inframundo

- Dios qué está pasando? - exclama Josef

- Josef, hemos vuelto al infierno. Recuerdas nuestros días juntos cuando éramos niños? La historia siempre se repite, Josef. Deja que te entre en la cabeza, hermano mío.

- Nunca volveremos a aquella decadencia. No llevo la ira dentro. El afán de venganza, lo he dejado.

- Espero que te vuelva. Necesitarás toda tu malicia si quieres sobrevivir.

- Ves la entrada a la cueva? Allí vive. Entremos ahora.

--------------------------------

Más arriba, en un hospital...

Una madre muriendo de una enfermedad incurable se enfrenta a una enfermera. De nuevo, le ruega frenéticamente que responda a sus preguntas. La misma escena se repite.

- Señora, se lo pido, por favor. Dónde están mis tesoros?
- Mi más sincero pésame, madame. Fallecieron hace mucho tiempo.
- No, yo sé que están vivos. Si no están aquí, están debajo con su padre.







 

 


It's Britney bitch

Jag skulle tydligen gästblogga men jaja det får bli som det blir.
 
 
Idag tog Axel mig till en nudiststrand
Axel såg ut såhär:
 
och jag såg ut såhär:
 
 så ni kan ju gissa vem som INTE va riktigt nöjd
 
men istället för att klaga ytterligare ser jag fram emot shoppingen imorgon och lämnar er med några gamla bilder
Jag och Axel på Pride i Köpenhamn
 
En trevlig utekväll från förr 
 
och jag avslutar med en "jag tänker därför finns jag" bild!
 
Over and out
Evelina
 
 
 

RSS 2.0