Festdagar i Sagrada Família

För ett par veckor sedan var det festdagar här i mitt område runt Sagrada Família. Varje område i staden har sina egna festdagar så det känns som att det alltid är fest någonstans i staden, året runt.
Det fanns en stor marknad där de sålde tapas, tingeltangel och hantverk. Lobbyisterna för självständigheten var självklart också representerad, vilket de är så fort de får chansen.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Träff med Amanda

För ett par dagar sedan så träffade jag Amanda som tidigare var min rumskamrat. Hon är ifrån Venezuela och hade återkommit på semester för att hälsa på sin son som bor här. Hon bjöd ut mig på middag och vi satt och snackade länge och väl. Det känns lite som att jag är hennes son när vi ses och hon berättade att hon hade lite moderskänslor för mig. 
 

Oomuombo

Om du bor i Barcelona och är sugen på svenskt godis så kan du bege dig till El Corte Inglés vid Plaza Cataluña där det finns en godisbutik som säljer svenskt lösgodis, marabou mjölkchoklad och andra svenska läckerheter. Tyvärr fick jag ej ta några foton i butiken. Om ni ändå se vad som finns i sortimentet så kan ni gå in på butikens hemsida: http://oomuombo.com/
 

Björnbar

Björnar är en mysig subkultur inom gaykulturen och det finns speciella björnbarer. För att vara björn är det viktigt att man tycker om att kramas. Attribut som kännetecknar björnar att de är stora, ibland  är en aning korpulenta och har mycket kroppsbehåring.
I går var jag på en mysig björnbar för första gången och folk var väldigt vänliga och snälla. Jag frågade om man fick komma in även om man inte är björn. "Pero eres un osito!" - "men du är ju en lillbjörn" svarade mannen vid ingången mig. Satt och snackade länge med den snälla bartendern. Kommer definitivt tillbaka, nästa gång med Moa som redan har outfiten klar!
--------
Björnbaren finns på Carrer Casanova

Många tankar i huvudet

Just nu är det många tankar som far runt. Lika osammanhängande som texten som följer är tankarna. Jag får ingen struktur på dem och jag vet inte riktigt hur jag ska ordna upp en plan.
 
Pengarna börjar att ta slut, jag måste få ett jobb. 
Telefonförsäljare där jag jobbade innan, där kan jag nog börja i januari. 
Hur länge till vill jag vara kvar i Barcelona?
I Norge tjänar jag betydligt mer. 
Nu ska jag på intervju klockan fyra för ett jobb som kundtjänst på norska. Tänk så sammanfaller startdatumet med mammas 50-årsdagsresa?
Ska jag passa på att resa runt lite i november månad när jag ändå ska till Ungern? Är det moraliskt rätt att ta sparpengar till det? Nej, jag måste skaffa jobb. 
När börjar katalanskakursen? Den kan jag inte gå på om jag ska resa? Fungerar den med det eventuella jobbet jag får? Ska jag skjuta upp den?
Ska jag vänta på svar ifrån de andra jobben? Jag har nog chans på andra svenska företag med. 
Vill jag inte vara hemma kanske en stund och jobba inom hemtjänsten?
Ska jag kanske bo tillsammans med brodern i Norge och jobba? Kanske jag kan få jobb där han jobbar. 
 
Om det är någon där ute som vill hjälpa till att reda ut en del så komentera gärna. 

Moas återkomst

Bild: Uma Pärsson
 
I dag kommer denna bruttan tillbaka till Barcelona. En brutta vars namn är Moa Hedman. Hon har varit hemma i sitt vackra Arjeplog och Norrland under tre veckors tid och umgått med nära och kära. Det ska bli skönt att ha henne tillbaka i Barcelona. Jag har liksom saknat henne en hel del på något vis, nu när hon varit borta. 
 
Nästa helg är det Halloween och Moa funderar på att klä ut sig till Frida Kahlo. Jag vet fortfarande inte vad jag ska klä ut mig till, men det ska jag nog komma på. 

Test: El Instituto de Cervantes

Nu är det dags för skryt!
Enligt "El Instituto de Cervantes" som är den instution för den spanska språkinlärningen för utlänningar med mest auktoritet och erkännande så landar jag på nivån C1.3-C1.4 enligt den europeiska modellen. Det finns sex stycken grader på skalan, från A1 till C2. C1.3 - C1.4 är alltså väldigt högt.  
 
För att testa din nivå utav spanska, klicka på länken nedan och klicka dig vidare till "Test de clasificación"
 
Cervantes

Laleh

Laleh har släppt två stycken nya musikvideor. En till en hennes nya singel "Colors" och en ny till hennes hitlåt ifrån 2010 "Some die young". Den sistnämnda antar jag att hon släpper för att hon ska lanseras utomlands. Båda två videorna är små konstverk i sig. De är otroligt vackra.
 
Déjate llevar!
 
Colors
 
Some die young

Umeå - Kulturhuvudstad 2014

Nästa år så kommer alltså Umeå stå som kulturhuvudstad. I samband med detta så gör man just nu en turné runt om i Europa för att marknadsföra staden. Innan man anlände till Barcelona hade man bland annat besökt Köpenhamn, Amsterdam och Warszawa.
Jag måste säga att jag hade förväntat mig att man skulle presentera Sverige och Umeå på ett bättre sätt än vad man hade lyckats med. Över huvud taget så fanns det nästan ingenting att se. De som arrangerade det verkade dessutom inte alls särskilt intresserade över att berätta om sin stad eller Sverige. Nåväl, lite intressant var det. Men man kunde ha lyckats bättre, det är det jag vill få fram.
 
 
En kvinna klädd i traditionell samedräkt berättade om de hantverken som man ställde ut.
 
Ishotellet i Jukkasjärvi var representerad och skulpterade på plats.
 
 

Bebin fyller år

Den här underbara bebben fyller 1 år i dag! Han har börjat bli skrikig på sista tiden och han övar inte svenska lika mycket som jag har sagt till honom. Ändock finner jag honom lika bedårande som tidigare. El gordito!

Ny kurs i katalanska

I går hämtade jag glatt ut min nya katalanskbok och passade även på att köpa mig en ordbok: spanska-katalanska. 
Jag ska nämligen påbörja andra delen av grundkursen nu i början av november. Denna gången kommer jag bara att studera två gånger i veckan istället för fyra som jag gjorde tidigare. Således är denna kursen dubbelt så lång - två månader lång. Jag ser fram emot att fortsätta lära mig mer katalanska och kunna prata än mer katalanska till vardags än vad jag gör nu, och även förstå mer så klart. 
------------------------------
Kurserna är utformade utav avdelningen för lingvistisk normalisering som står under den katalanska staten. De har börjat ta betalt för kurserna sedan september. Var kurs kostar runt 13 euro och böckerna runt 10-15 euro, beroende på vilken kurs du läser. 
Hemsida: http://www.cpnl.cat/

Axel tipsar

Denna gång har jag funnit två stycken smultronställen i det härliga området Barrio gótico.
I de judiska kvarteren av Barrio gótico finner man en exklusiv parfymaffär.
Det doftade ljuvligt inne i affären. 
Enligt hemsidan kan dofterna ta dig till Nilens mynning eller Versailles trädgårdar. Det vet jag dock inte om de kan, men det luktade gott i vart fall!
Även om budgeten inte räcker till för att införskaffa sig en parfym, så är det en fin liten butik där man kan njuta av att titta och lukta.
Här sitter expediten och arbetar för fullt!
Han kan man också titta på.
-----------------------------
Adress: Carrer Sant Sever 1, Barcelona, 08002
Telefon: 931801824
----------------------------
På Carrer de la Palla på hörnet, bredvid torget där katedralen Santa Eulalia ligger, finner man en liten antikvitetsbutik med massa spännande vackra föremål.
 
Jag måste dessvärre höja ett varningens finger om att de som jobbar där är otrevliga. Men mycket fint att titta på finns där dock. 

Yoga - session 2

I går morse så gick jag upp i ottan för att vara med på ett pass yoga ännu en gång. Solen lyste klar över Barcelona.
Jag fann inte de andra i gruppen och började på egen hand bestiga det lilla berg där vi skulle utöva yoga tillsammans. 
 
Längst uppe hade man utsikt över hela staden och även mot Tibidabo, som berget i bilden heter. Längst uppe på Tibidabo kan ni även skymta en gammal nöjespark och en kyrka som heter "El sagrado corazón" - Det heliga hjärtat.
Instruktören Ewa Winberg och några av dagens deltagare i bakgrunden.
Det var en härlig energi uppe på berget precis så som Ewa utryckte det. En fantastisk plats för yoga och meditation och en riktigt härlig start på dagen.
Bunkrarna byggdes under inbördeskriget för att skydda sig mot väpnade luftanfall. 
Längst uppe i Parc del Guinardó finner man den här vackra platsen som ännu inte är upptäckt bland den stora massan av turister.
Även på natten är detta ett fint utflyktsmål, då man ser hela staden lysa upp. 
En nöjd, harmonisk Axel efter en underbar session av yoga. Om ni är Barcelona så rekomenderas det varmt att pröva på lite yoga!
 

Ljuset//La luz

Hon bär ljuset i sina händer. I hennes handflator vilar svaren. De som söker efter gåtans lösning skall lägga sina händer i hennes händer. Uppstånden äro då tryggheten och oron vilar.
-----
Lleva la luz en sus manos. En sus palmas residen la respuestas. Los que buscan de la solución del enigma deben poner sus manos en las suyas palmas.
Resuscitado es, a partir de este momento, la seguridad y la ansiedad yace.

Barcelona Nit d´estiu - Tips för barcelonabor

Barcelona Nit d´estiu som ifrån katalanska till svenska skulle kunna översättas till Barcelona sommarnatt är en riktigt fin film. Filmen är ett tips för er som bor i Barcelona och vill se en lokalt producerad film då filmen troligtvis inte finns att få tag i, i något annat land.
Filmen är utmärkt för den som studerar katalanska eller vill börja lära sig. Du måste emellertid kunna grundläggande spanska eller katalanska för att kunna få någon behållning av filmen då inget annat alternativ till textning finns än just de språken.
I sin enkelhet, med sina vackra bilder och realistiska ton är den lätt att ta till sig. Filmen utspelar sig natten den 18 augusti 2013 då 567 kärlekshistorier skapades - filmen berättar om 6 stycken av dem.
------------------------------
http://www.barcelonanitdestiu.com/

Studieanmälan till våren 2014

Jag har anmält mig till en del distanskurser till våren. Det känns verkligen som ett privilegium att vara svensk medborgare och få möjligheten att gratis studera och dessutom få bidrag ifrån staten för att göra det. Så ser det inte ut här i Spanien till exempel. Till följd av den ekonomiska krisen har man under de senaste åren börjat ta betalt för studierna, och det är inte låga terminsavgifter heller. Således är det många som inte har råd att studera. Många av dessa människorna får inte jobb heller. Så det är en ond cirkel dessa människor befinner sig i där de står utanför arbetsmarknaden och inte har råd att studera.

Så här ser min lista ut på de kurser som jag anmält mig till, i kronologisk ordning. Vilka av kurserna hade ni valt? Man får max studera för 45 högskolepoäng.

Rumänska grundkurs, Lunds universitet 30 högskolepoäng (har redan avklarat nybörjarkursen på 30 hp)

Danska grundkurs, Linnéuniversitet 7,5 högskolepoäng

Bibelkunskap, Uppsala universitet 15 högskolepoäng

Bulgarienkunskap, Uppsala universitet 7,5 högskolepoäng

Estlandkunskap, Uppsala universitet 7.5 högskolepoäng 

Vad är religion?, Uppsala universitet 3 högskolepoäng

 


Utflykt till Manresa

För två dagar sedan var jag på utflykt till en stad som heter Manresa. Jag hade blivit inbjuden av en vän till Manel - Joan Antoni att åka till Manresa tillsammans med hans kompisar för att upptäcka staden med en guidad tur och sedan få en guidning av en av vinodlingarnas prdouktion. Först möttes vi alla upp vid triumfbågen.
I bil åkte vi sedan mot Manresa. 
Vi passerade vackra Montserrat och kunde skymta klostret där uppe. 
Vi passerade vackra landskap längs vår färd.
Den guidade turen var på katalanska. Jag var trött den här dagen och orkade inte koncentrera mig. Ibland förstod jag nästan allt som han sade, ibland nästan ingenting. Efter ett tag gav jag upp och slutade lyssna helt.
Plaza mayor
Katedralen
 
Vi åkte sedan ut till en del vingårdar. Denna vingården var dock stängd då det firades ett bröllop.
 
På grund av att batteriet dog så har jag inte tagit fler bilder. Vi åkte dock till en annan vingård där en tant berättade om hur man tillverkade vinet och så vidare. Tanten talade endast på katalanska. Jag förstod ingenting och blev faktiskt förbannad över att man inte kunde tala på spanska när vi var tre stycken personer som inte förstod katalanska. Jag vågade inte säga något dock eftersom att det är känsligt. Det märktes inte minst när åter igen självständighetsfrågan kom upp på tapeten. - Det blev hetsk stämning. I mitt tycke nästan äcklig.
Jag blev chockad av orden "Fortfarande har vi inte en internationell kultur, alla talar inte samma språk, alla klär sig inte likadant... etc." - Vad vill den här mannen uppnå?
 
Det var en lång, tråkig dag.

Yoga

För ett par dagar sedan var jag på mitt allra första yogapass i livet. Kundalini Yoga heter den formen av yoga som vi utövade tillsammans den morgonen. Vi befann oss i Ciutadellaparken här i Barcelona. Solen sken och fåglarna kvittrade. Det var en väldigt vacker morgon. Jag njöt utav att fokusera på andningen, meditera och styrka min kropp. Det var en väldigt spännande upplevelse att få testa yoga och otroligt avslappnande. Jag kände att yogan dessutom  varväldigt bra för min dåliga rygg som stärktes. I morgon ska jag på mitt andra pass. 
-----------------------------------
Pris: 5 euro för första passet. Andra passet gratis och efter det så kostar var pass 10 euro. Månadsabonnemang finns att köpa.
 
Hemsida: http://ewawinberg.com/ 

Tummen upp

Arbetsintervjun för posten som flygvärd för ett par dagar sedan gick bra. Vi var runt femtio personer som sökte jobb som flygvärd. Efter första gallringen som bestod av ett engelskprov, var vi var bara lite över tio personer kvar till andra delen utav processen. Intervjun som följde gick väldigt bra och jag kunde uttrycka mig väl och ge ett seriöst men lugnt intryck, vill jag tro. Jag var dock otroligt nervös innan intervjun. Allt släppte vid sista frågan, där man fick tala fritt. Då märkte jag att jag verkligen har en god nivå utav engelska och den ena parten av de två som intervjuade mig, som var ifrån Spanien hade svårt att hänga med. Den andra parten dock, som verkade vara ifrån Storbrittanien, verkade vara imponerad. Kursen som jag gjort i akutsjukvård var till min fördel, likaså mitt arbete som telefonförsäljare. Nu får vi se om de erbjuder mig arbete. Fram tills att jag har fått besked väljer jag att inte ge fler detaljer. 

Hur man undkommer handbagageskostnader

Igenkänningsfaktorn är hög för mig vad gäller den här videon. Jag reser alltid endast med handbagage. Med metoden som visas i filmen så har jag alltid lyckats att komma ombord utan att betala faktureringsavgift, fastän jag ibland haft 5 kilogram övervikt.
Ett hett tips om du reser med ett lågprisbolag som är strikt vad gäller handbagagesrestriktioner. 
 
Hur man undkommer handbagageskostnader
Foto: Eric Haraldsson

Otacksamhet

På snabbköpet hör jag svenska turister som har svårt att orientera sig bland varorna. Jag säger då till dem, att om de behöver hjälp med att finna något så kan de bara säga till. 
För denna gest så var jag tydligen förtjänad av bitterhetens blick. Det verkade som det mest absurda hon hade hört i sitt liv. 

Man blir så förbannad.

Ringen

Jag har under en tid använt en ring. Nu helt plötsligt hävdar min vän Moa Hedman att hon är den rättmätige utav ringen! Det förnekar jag bestämt! Detta bygger jag på min filosofi om att den person som klär bäst i ringen, den person är ämnad för den.
Jag läste någonstans att det var viktigt med en dialog med sina läsare, så nu vänder jag mig till er. Sist jag uppmanade till interaktion var ni ju så otroligt aktiva, så nu hoppas jag att ni kan vara på hugget igen!
 
Instruktioner: Nedan får ni se en bild på ringen som sitter på mitt finger. Efter att ni har tittat på bilden ska ni sedan rösta på den person som bär ringen bäst. Ni röstar A för Axel eller M för Moa.
 
P.S Ja, jag är fullt medveten om att det kan te sig vara osjysta spelregler, att det endast finns en bild på min hand och ingen på Moas. Men detta är trots allt min blogg och således är det jag som är sätter reglerna. 
 
Mitt personliga tips är att rösta på denna bilden! Alltså förslag A.

Arbetsintervju

Jag ska på i väg nu på arbetsintervju som flygvärd. Urvalsprocessen ska vara under hela dagen. Vi får hoppas att det går bra! Här nedan ser ni hur dagens kläder til intervjun ser ut. 
 

Skillnader mellan det katalanska och spanska språket

Det verkar som att många som kommer nyanlända till Barcelona och Katalonien tror att katalanska nästan är som en dialekt utav spanskan. Detta är en tes som är helt felaktig. Därför kände jag mig skyldig att upplysa er läsare lite om skillnaderna språken sinsemellan.
"Dispara, yo ya estoy muerto" - "Dispara, jo ja sóc mort"
 
Precis som böckernas titlar visar, så kan man särskilja att båda språken tillhör samma språkstam, men att det ändock finns betydliga skillnader.
 
Vissa ord är närmast identiska som till exempel divertido-divertit som betyder roligt. Andra är helt olika varandra så som perro-gos som betyder hund. I skriftspråk liknar sig också katalanskan mer franskan än spanskan med många ihopdragningar av ord, något som det spanska språket nästan helt avsaknar.
 

Resfeber del 2

Reslusten är enorm just nu. Jag insåg nyss att jag inte har rest alls så mycket detta år som gjort under tidigare år. Om man jämför med gemene man har jag ju dock rest mycket. Två gånger till Marocko och fram och tillbaka ett par gånger mellan Sverige och Barcelona. Men i jämförelse med förra året till exempel är det lite. Det märks. Jag har en otrolig resfeber. Jag har lånat mängder med resehandböcker ifrån biblioteket och sitter och surfar runt på olika internetsajter och kolla priser på vandrarhem och flygresor. Hittat flygresor som ligger runt 200 kr och ibland till och med mindre, tur och retur till platser jag gärna skulle vilja besöka. Jag har hittat vandrarhem som ligger runt 5 euro natten. 
Men det får bli senare som jag förverkligar de resfantasierna som jag har nu. Nu gäller det först och främst att försöka skaffa sig en inkomst. Var dag nu så är jag ute med mina CV:n och lämnar in på olika hotell för att förhoppningsvis kunna jobba som receptionist. Andra prioritet är sedan att fortsätta utveckla mina spanskkunskaper. 
Så här ser jag ut när jag går runt och lämnar mitt CV.
in

Mina konstnärliga verk

För ett par dagar sedan satte jag mig ner för att göra konstverk. Jag känner mig ytterst nöjd med resultatet. Kommentera gärna nedan vad min konst ger er för intryck. 
Ermitaño
Modfälld
Alienation
Kvadraten
Mask
Med hjärtat på rätta stället
Porträtt av Moa Hedman
Björnkram
 

Cup & Cake

Jag vet att det är många som är förtjusta i så kallade "cupcakes" där ute. Så då tänkte jag tipsa om ett mysigt ställe i Barcelona där du kan köpa just det - nämligen på Cup & Cake som ligger på Carrer Tallers 79 i området Raval. 
Mumma!
 
 

Por que tú y tu vida, valéis mas que el mundo entero.

 
 
 
 Gästinlägg av Stefania, min rumskamrat.//Un texto de Stefania, mi compañera de piso.
 
¿Sabéis? Estoy cansada, cansada de escuchar a gente quejarse y quejarse de su vida. Publicar todo tipo de frases en redes sociales diciendo que su vida es una mierda. Pero ojo, que tampoco hacen nada para remediarlo, ni siquiera un poco. Me sorprende que haya chicas que me hablen, y me digan que su vida no vale nada, tan solo por que ese gilipollas que la tiene loca, la ignora. Que se corten los brazos, vomiten después de comer y que lloren a todas horas. Que al verlas cada día, siempre tienen los ojos hinchados, la mirada perdida. Es horrible hablar con gente esplendida, con vidas que dan asco. Y gente que da asco, con vidas esplendidas.
En realidad me duele, me duele cuando la gente dice que su vida es una mierda, porque yo pienso '¿Y entonces la mía?'. Jode ¿Sabéis? Jode mucho.
Me causa impotencia, y en el momento en el que lo escucho me invaden las ganas de decirle al mundo lo ingratos que somos los humanos. No tengo la vida que quiero, tampoco quiero la vida que tengo. Pero, sin embargo, sonrío igual. Me imagino como sería cambiarme por esa persona en ese momento. Daría lo que fuera por que entendiesen lo que es realmente una 'vida de mierda', yo no tengo una de esas, porque me consta que podría ser peor. Pero no tengo una vida deseable para nadie, ni una personalidad envidiable ni nada por el estilo. Tan solo me dedico a vivir, a conformarme, no es mucho lo que tengo, pero no me falta de nada.
Es increíble cuanta gente dice estar a tu lado. Pero cuando caes, nadie te levanta. Y si tú mismo no haces el esfuerzo por ponerte en pie de nuevo, vivirás tu vida pegado al suelo, dejando que te pisen, y te pase por encima quien quiera.
Cortarte: no va a solucionar las cosas, tal vez calme el dolor durante un rato, pero después todo vuelve, y vuelve peor.
Vomitar: no te va a hacer mas guapa, ni mas popular, ni va a callar a todos los que se meten contigo, siempre, y escúchame bien, siempre va a haber alguien que critique tu físico. Solo por el hecho de creer que el suyo es mejor, pero no. Nadie es mejor que nadie.
Llorar: puede ayudarte a desahogarte y eso, pero, ¿y luego? Se trata de llorar, gritar y patalear si hace falta, pero después sacudir el polvo de tu ropa y levantarte poco a poco mientras tus heridas cicatrizan. No se trata de llorar, y llorar , y llorar. De eso no va la cosa, de eso no trata la vida.
No trato de cambiar tu forma de ser, ni de insultar tu forma de evadir los problemas, solo quiero que te des cuenta de que no es la mejor manera, hay otras formas, ¿sabes?
Piensa en lo que cualquier niño que muere al nacer daría por vivir el tiempo que tu vives, es mas, ese niño, daría lo que fuera por un solo segundo mas, ¿y tu? Tu te quejas.
Y ahora dirás eso de 'Pues preferiría no haber nacido', ¿realmente lo prefieres? Recuerda la ilusión de tu primer cumpleaños o la primera vez que se te cayó un diente. ¿Recuerdas eso? Por aquel entonces eras feliz, ¿Porque no ser feliz ahora? Te lo mereces. Te mereces ser feliz.
Mi madre solía decirme que 'Si tienes problemas y tienen solución ¿para que preocuparse? Las soluciones vendrán. Y si tienes problemas y no tienen solución ¿Para que preocuparse? El problema seguirá allí.'
No es una frase de película ni nada de eso, pero verdad tiene mucha.
Imagínate-lo: una persona triunfante, que tiene que explicar su historia al mundo, que se valora más, ¿a una persona que las ha pasado putas o a una que lo tiene todo a mano?
Si llegaras a esa situación, te valorarían mas a ti.
Dime, ¿a cuantas personas has echo sonreír? ¿Cuantas veces te has sacrificado para ayudar a otros? ¿ Cuantas veces has consolado a una persona, y la has hecho sentir mejor?
Cariño, eres una de esas personas, que en el mundo hay pocas, y si tu te vas, si desapareces, habrán menos aún, y en algún lugar del mundo, se que hay alguien que se muere por conocer a alguien como tú.
Y solo por eso, vale la pena vivir.
 
pd:http://robarsonrisas.blogspot.com.es

La Monica

Jag träffade för någo dag sedan på La Monica. Hon är liten av en celebritet i Barcelona. Hon är en prostituerad som länge arbetat i området runt Raval. För något år sedan gjordes det en dokumentär om hennes liv och hon blev då än mer känd för allmänheten. Jag och Manel stötte på henne och passade på att ta ett foto med henne. 

Besök av Julia och Andreas

Jag har varit en vän till Julia och hennes familj sedan jag var ett litet barn. I förrgår flög hon och hennes danska pojkvän Andreas in till Barcelona ifrån Danmark för att närvara vid Andreas brors bröllop som bor i Barcelona.
De både studerar till att bli sjukgymnaster i Odense och med anledning av det så har jag inte sett Julia på säkerligen mer än ett år och Andreas har jag aldrig fått möjlighet till att få träffa försen nu. I går mötte jag upp med dem på stranden nere i Barceloneta. Jag såg fram emot att få träffa dem. 
Det var ett kärt återseende att få träffa Julia igen.
Andreas var en stilig, lugn och snäll karl. 
 
Vi begav oss mot Paasseig de Gràcia för att beskåda Gaudis två mästerverk; Casa Batlló och La Pedrera. Vi nöjde oss dock med att titta på fasaden och se på bilder på byggnadernas interiörer eftersom att det är så fasligt höga inträden.
La Pedrera
Senare på kvällen så skulle Andreas på svensexa och jag och Julia mötte upp med Manel. Först gick vi till Cat bar (http://www.catbar.es/) som är en jättetrevlig vegansk restaurang med goda hamburgare, innan vi senare gick ut för att ta ett par öl.
----------------
Jag hoppas jag hinner hänga mer med Julia och Andreas innan de beger sig tillbaka hemåt mot Odense. 
 

En uppdatering

Nej nu har jag ju lämnat er bloggläsare ute i mörkret åter igen. Inte har ni ens fått en liten blinkning om att jag fortfarande lever de senaste dagarna. Det kallar jag dålig stil. Jag har varit lite halvt nere efter att ha slutat snusa på nytt och efter att ha varit arbetslös i en vecka. I dag skrev jag dock klart presentationsbrevet och är redo att börja söka jobb efter att ett par personer har korrekturläst CV och presentationsbrev. 

Here comes the update:
Det har varit gatufest i staden -  la Fiesta de La Mercè, och jag, Manel och hans polare har varit och tittat på lite olika konserter som har anordats runt om i staden. 
Jag och Ampar framför "giganterna" som enligt traditionen alltid är med vid de stora högtiderna. 
Min älskade baby har kommit tillbaka! För ett par dagar sedan var jag barnvakt till honom och jag kände mig som en pappa. Duktig på svenska har minsann den lilla krabaten blivit också!
Stackars Robert letar fortfarande efter sitt kärleksbarn där ute i höstmörkret...
Mamma Solweig har varit på besök! Det var en moderlig och omtänksam kvinna som ville allt det bästa för sin dotter. 
Det har funnits en del dalar nu när jag varken arbetar eller studerar. Ibland har jag satt mig ner för att tänka lite. 
Jag och Moa var på Kryptons fest i söndags! Här får ni de första bilderna. 
 
Denna kille, som är en av de som arrangerar festen, berättade att han tyckte jag och Moa var något utav det bästa med Krypton. 
Denna amerikan fick låna min peruk då stackaren hade tappat allt sitt efter ett möte med en kobra. Så rädd hade han blivit, den pojken, den dagen han mötte kobran!
Jag och Manel gick upp på en kulle mot ett par bunkrar i går för att få en vacker nattlig utsikt utav staden. 

Uma och Gregor i Rabat, Marocko

 Uma står och väntar på tåget i Rabat som ska ta henne tillbaka till Marakesh    
 "Uma, Uma! Det är ju jag Gregor!"
"Nemen hej Gregor! Vad fövånande att se en sådan fattiglapp som dig i Marocko!" säger Uma förtjust.
"Ja visst är det en lyckans dag! Jag har saknat dig så mycket!" säger Gregor med stor entusiasm.
 
  
 ""Nemen, Gregor!!!! Tåget, mitt tåg!!"
""Vilken fin sjal du har köpt Uma. Den klär dig så väl!"
 "Din djävel!!! Ahhh, jag ska ta kål på dig! Fattar du inte vad du har gjort?!! Jag skulle vara på Umas Palace klockan 5 i dag!! Ahhhh!"
"Aj, Uma, nej vad gör du?!"
 
"Du ska ner på rälsen din urbotat dumma fårskalle!!!"
"Ahhhhh!!"
"Tåget vänta!" skriker Uma och börjar springa efter.
Gregor är skärrad och förstår ingenting.
 "Aha! Det är Gregor jaga Uma leken vi leker!"
"Jag kommer Uma! Jag ska pussa dig!"

RSS 2.0